Висок е броят на починалите от COVID-19, като за последното денонощие

...
Висок е броят на починалите от COVID-19, като за последното денонощие
Коментари Харесай

В 15 области новите случаи на COVID-19 намаляват

Висок е броят на починалите от COVID-19, като за последното денонощие 197 души са изгубили битката с вируса, сочат данните на Единния информативен портал. Известно е, че вторник нормално е ден за черни върхове, защото излизат данни вкупом за почивните дни. Сега обаче броят на жертвите е по-малък от предишния вторник, когато бяха регистрирани 203 умряли.

В регистрираните през днешния ден данни се виждат още няколко положителни вести. За пръв път от две седмици се вижда спад в броя на новите случаи (при съпоставяне на едни и същи дни от седмицата). За последните 24 часа са регистрирани 3860 новозаразени при 19 210 теста, до момента в който предишния вторник броят на новите случаи беше 4497. Намалението е с 14% при съпоставим брой на тестванията. За миналото денонощие 20.09% от тестванията са позитивни. Като излекувани са регистрирани 2996 души.

За пръв път, откогато преминахме границата от 10 000 пациенти с COVID-19 в лечебните заведения, имаме понижение и при хоспитализациите. Днес системата регистрира 10 402 души в болница, с 247 по-малко в сравнение с бяха за предходното денонощие. В последните седмици натискът върху лечебните заведения растеше, като хоспитализациите минаха 10 000 на 1 април, когато управляващите разхлабиха рестриктивните мерки и отвориха откритите елементи на заведенията за хранене. Най-голям брой заболели с COVID-19 в лечебните заведения беше регистриран през вчерашния ден - 10 649 души.

Намаление има и при хората в най-тежко положение, които са в интензивни отделения - те са 734 по данни за миналото денонощие. На 1 април броят им доближи 772, като тук през миналата седмица има съмнения, в някои дни се регистрира понижение, в други - нарастване.

Най-голям е броят на новозаразени в столицата – 1029, следвани от Пловдив – 384, Варна – 351, Стара Загора – 227. В новата карта на разпространяването на вируса по области, която се прави всяка седмица от Националния център по заразни и паразитни заболявания също се вижда усъвършенстване в редица региони на страната. Намаление на заболеваемостта на 14-дневна база има в 15 области - Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Хасково, Софийска област, Плевен, Габрово, Ямбол, Бургас, Силистра, Шумен. В останалите обаче продължава да има нарастване. Данните са към 4 април, а сравнението е с 28 март.

 

 

ВАКСИНИ

При данните за имунизациите прави усещане, че броят на поставените ваксини е още веднъж извънредно дребен - 6479, макар че сега нямаме дефицит и много лечебни заведения наред със записванията в електронната система и груповото имунизиране на избрани групи - да вземем за пример адвокатски колегии, отвориха още веднъж зелени коридори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР